Жена направи със себе си истински експеримент в духа на филма

...
Жена направи със себе си истински експеримент в духа на филма
Коментари Харесай

Жена пие Кока-Кола вместо вода в продължение на 16 години

Жена направи със себе си същински опит в духа на кино лентата Super Size Me, само че с дълготрайност не месец, а 16 години. Искате ли да познаете какво се случва с тялото ви, в случай че извършите същото, пита PopSci?

31-годишна жена от Монако бе призната в болница с недоволства от аритмия и периодическа загуба на схващане. Нивото на калий в организма й се оказало извънредно ниско (2,4 mmol/L в случай, че за жена на нейната възраст тази стойност би трябвало да е два пъти по-висока), само че макар тези признаци дамата няма родственици, които да страдат от сърце. По-нататъшното изследване обаче открива един поразителен факт - в продължение на 16 години дамата не е пила нито капка вода.

Вместо това тя консумирала единствено Кока-Кола.

Очевидно първото нещо, което лекарите създали, било да й кажат да спре да пие известната безалкохолна напитка, след което написали теоретичен отчет по случая.

Оказало се, че ставало въпрос за необикновено решение, съгласно което дамата пиела единствено Кока-Кола. Но не като опита с МакДоналдс от Super Size Me, а като метод на живот. И не в продължение на месец, а на доста години.

Разбира се, откакто дамата била принудена да спре с газираната напитка, организмът последователно почнал да се възвръща. За седмица равнището на калий тръгнало нагоре, а пулсът почнал да се възстановява. Случаят с дамата бил показан на здравна конференция в Европа.

Източник: Popular Science

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР